VVGW, hét aanspreekpunt voor overheid en bedrijfsleven

De Vereniging Veilig & Gezond Werken onderhoudt op zowel nationaal als internationaal niveau contacten met organisaties die raakvlakken met de branche hebben. Het Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN), de Nederlandse Vereniging van Veiligheidskundigen (NVVK) en de European Safety Federation (ESF) zijn daar goede voorbeelden van. VVGW is lid van de Europese koepelorganisatie ESF, European Safety Federation.

Via ESF bij het Europese Parlement bieden alle betrokkenen helder inzicht in besluitvormingsprocessen. Onze leden zijn als gevolg daarvan zeer snel op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Europese regelgeving. Gebruikers van persoonlijke beschermingsmiddelen die worden gekocht bij onze leden kunnen er op rekenen dat de artikelen conform Europese Verordening 2016/425 zijn en geproduceerd en gecertificeerd zijn volgens de internationale ISO- en NEN-standaards.

Daarnaast is de Vereniging Veilig & Gezond Werken, samen met o.a. TNO Arbeid en de NVVK, lid van het RAI ARBO- en Brandtentoonstellingscomité.